Kontakt Resource it

NGSoft er nu en del af Resource it.

Se Resource its side om Udvikling.

Hvad bruges (SQL-)databaser til?

SQL-databaser bliver brugt i stor stil til at håndtere data på advancerede hjemmesider.

En database har den fordel, at flere brugere kan gemme data samtidig uden risiko for, at der opstår fejl i disse data.

Som tommelfingerregel skal man bruge en SQL-database, hver gang flere mennesker arbejder med de samme strukturede oplysninger samtidig.

Databasedesign

Designet af en database er meget vigtigt for det endelige resultat.

Svagheder i opbygningen af databasen resulterer i en applikation af dårlig kvallitet, og det er ofte for sent at rette op på, når systemet er i drift - dette kræver nemlig ofte, at alt data bliver genindtastet.

NGSoft lægger vægt på at lave et godt databasedesign, som både passer til applikationens nuværende og fremtidige behov - i det omfang disse kan forudsiges i samarbejde med kunden.

Der bliver også lagt vægt på skalerbarhed, så datamængden og brugerskaren kan vokse, uden at systemet bliver for langsomt at bruge.

SQL Eftersyn

Er jeres database-server belastet? Overvejer I at løse problemet med en hardware-opgradering?

Ofte kan problemet løses ved at optimere de SQL-kommandoer jeres applikation eller hjemmeside sender til serveren.

NGSoft udfører SQL eftersyn, hvor de mest kaldte SQL-kommandoer tids-testes og optimeres. Dette reducerer i nogle tilfælde belastningen af databaseserveren til en brøkdel.

Hvilken SQL-database skal jeg vælge?

Et par af de mest udbredte er:

  • PostgreSQL
  • MySQL
  • Oracle
  • Microsoft SQL Server

Oracle og Microsoft SQL Server er kommercielle produkter, som er dyre at bruge. PostgreSQL og MySQL er fremragende alternativer - og begge er gratis.

PostgreSQL

NGSoft bruger så vidt muligt PostgreSQL, da denne implementerer en langt større del af SQL-standarden end MySQL.

NGSoft har seks års erfaring med PostgreSQL - både brugt som almindelig SQL database, og med de PostgreSQL specifikke advancerede features.

MySQL

Det har været nødvendigt for NGSoft at vælge MySQL til en del forskellige formål gennem tiden - typisk fordi et stykke software har været skrevet specifikt til denne database. Derfor har NGSoft også opbygget erfaring med brugen af MySQL.

MySQL er fint til at lave systemer, som har en lav databasemæssig kompleksitet, men overholder ikke SQL standarden lige så godt som PostgreSQL.

Oracle og Microsoft SQL Server

NGSoft kan godt skrive programmer, der interagerer med Oracle og Microsoft SQL Server, men erfaringen er begrænset, og NGSoft beskæftiger sig ikke med den administrative side af disse to databaser.

NGSoft · Ranunkelvej 13 · 9230 Svenstrup J